⚡️ Преговори между руската и украинската делегации в двореца Долмабахче в Истанбул. Украйна

...
⚡️ Преговори между руската и украинската делегации в двореца Долмабахче в Истанбул. Украйна
Коментари Харесай

Хроника на една война - 29.3.2022 г.

⚡️ Преговори сред съветската и украинската делегации в двореца Долмабахче в Истанбул. Украйна съобщи писмени позиции, които съветската делегация ще съобщи на президента Путин:

- Украйна афишира неутралитет, тя няма да влезе в НАТО или различен боен съюз и няма да разполага на своя територия военни бази на непознати страни. Украйна няма да се стреми да бъде нуклеарна страна

- Сигурността на Украйна ще бъде обезпечена от огромна група страни. Сред тях са страните от Съединени американски щати, Великобританя, Франция, Германия, Канада, Полша, Израел и Турция

- Украйна предлага 15 година договаряния с Русия за статута на Крим и Севастопол. Украйна се отхвърля да търси връщане на Донбас по боен път.

- Споразумението сред двете страни ще бъде гласувано на референдум в Украйна. Договорите по гаранциите за сигурността ще минат през ратификации в съответните парламенти на държавите-гаранти.

- Русия прави две стъпки към деескалация на спора: доста понижава военната интензивност в киевското и черниговското направление и предлага да се организира среща сред Путин и Зеленски по едно и също време с парафирането на мирния контракт от министрите на външните работи.

- Гаранциите за сигурност не важат за територията на Крим и Донбас.

- Русия не възразява против присъединението на Украйна към Европейски Съюз. 

------------------------

⚡️Министерството на финансите на Русия извърши отговорности по еврооблигации в размер на $102 млн. с падеж 2035 година - министерството.

⚡️ Основната задача на първия стадий от специфичната интервенция в Украйна е изпълнена, съобщи Шойгу.

⚡️Руска ракети порази регионалната администрация на Николаев. Управителят Виталий Ким не е бил в постройката сега на удара.

⚡️ За първи път от 28 февруари -  курсът на $ падна на 88 руб., а на еврото - 96 руб.

⚡️Проектобюджетът на Съединени американски щати за 2023 година планува на 682 милиона $ в помощ на Украйна.

⚡️ Интензивен обстрел в Луганска област - атакувани са Северодонецк и Лисичанск

⚡️ Презентираха пилотната версия на съветския Инстаграм - Россграм

⚡️ Украинските сили в Смела, Черкаска област, задържаха в храма свещеник 

⚡️BBC написа, че Роман Абрамович е бил токсичен по време на мирна задача в Киев и цитира негов представител. После BBC се извини - никакъв негов представител не е коментирал тази тематика.

⚡️По време на концерт Scorpions трансформираха своята ария " Wind of Change ". Вместо фразата " Follow the Moskva down to Gorky Park "  Клаус Майне изпя " Now listen to my heart, it says Ukrainia "

⚡️Званието генерал-лейтенант беше присъдено на главата на Чеченската република Рамзан Кадиров, заяви председателят на чеченския парламент Магомед Даудов. Кадиров е в Украйна.

⚡️Абрамович предал на Путин ръкописна записка от Зеленски с изискванията на Украйна за мирните договаряния. Путин я прочел, ядосал се, скъсал я и споделил " Предайте му, че ще ги унищожа "  (Tell him I will trash them)  — The Times.

⚡️ Централната банка на Руската федерация предложи на банките, по искане на кредитополучателите, да обръщат ипотеките в задгранична валута в ипотеки в рубли до 31 май по курс от 18 февруари.

⚡️ СНИМКА Румънските Военноморски сили разгласиха фрагменти от разчистването на морска мина, открита край крайбрежията на страната.

⚡️ Популярният немски таблоид Bild сподели фрагменти на изтезания на съветски бойци в Украйна. 

⚡️ Бившият полски външен министър Яцек Чапутович има вяра, че Байдън е оповестил нова Студена война по време на речта си във Варшава.

⚡️ Украинската войска печели боеве в Тростянц, Сумска област и Ирпен край Киев

⚡️След 5 април Япония няма да внася в Русия " предмети на разкоша ", включително коли от премиум-класа

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР